More Website Templates @ Templates.com!

Poll:

Are you betting on a regular basis?

Lön behöver planering

Löne ansvar kan verka skrämmande när du startar ett litet företag. Men med lite omsorg och planering kan du undvika de vanligaste misstagen andra gör. Planering innebär att personalen betalas regelbundet och i tid - alltid ett lyckligt utfall. Det kommer också att se till att dina lönedatabaser är up-to-date och träffa rättsliga normer. Klicka här
Kryssa alla rättsliga boxar

Lön är täckt av skattelagstiftningen, vilket är komplic erat - oavsett var i världen du gör affärer. Straffen för felen kan vara hög. Även kostnaden för en revision kan ruinera ett litet företag. Vissa försäkringsbolag säljer revisions skydd för att täcka dina bokföringskostnader om det skulle hända dig. Här kan du få revisorsofferter gratis

Du kan bo på rätt sida av lagen genom korrekta löneberäkning. Några bokföringsprogram för små företag har löne inbyggd i den, vilket gör det så mycket lättare att möta noggrannhetsnivån behövs.
Småföretag löne: Åtta saker att tänka på

Lagstadgade moderskap eller faderskap betalningar - se till att du spåra lämnar start- och slutdatum.
Försäkringspremier - säkerställa en korrekt arbetsgivaren premier tas ut.
Förstå eventuella skattebefrielser - dessa kan gälla för vissa lönedelar.
Bestämda planer - se till att dina anställda erbjuds de fördelar som de är berättigade, när de är berättigade.
Lagstadgad semester och semester periodiserad - se till att du faktor i semester och beräkna vad som skyldig i slutet av sysselsättningen för semester upplupna.
Nyanställda och avgångselever - se till att de finns med i systemet, med korrekta start- och slutdatum BilligRevisor.se
Personalkostnader - vissa regeringar behöver dessa skall beaktas som skattepliktiga förmåner.
Träffa viktiga tidsfrister - skattebetalningar och rapportering till lämplig myndighet är viktigt att få rätt.

Lyckligtvis dagar hantera löne huvudbok för hand med penna och papper är sedan länge borta. Bra löneskatt programvara hjälper dig att hantera alla ovanstående punkter och fler. Bokföringsprogram med inbyggd löne automatiserar det mesta av detta, ta hand om den tråkiga detaljer. Din tid kommer att frigöras, så att du kan koncentrera dig på de delar av verksamheten som du älskar.
Som verkligen fungerar för dig RevisorFinder.se?

Inte alla som arbetar i era lokaler anses en arbetstagare under vissa lagar. Om du har entreprenörer eller frilansarbetare måste du kontrollera reglerna noga.

Till exempel kan du ha en entreprenör i ditt kontor med egen reception. Men om du är deras enda kund, kan regeringen konstatera att de är en anställd.

De flesta länder har lagstiftning för denna situation. Till exempel "oberoende entreprenör Tester" i USA, eller en IR35 i Storbritannien. Så länge du läsa reglerna noga, du kan undvika att överrumplas.

Fråga entreprenörer för skriftlig bekräftelse på att de har andra kunder, är egenföretagare, och / eller har en egen skatteregistreringsnummer. Detta kommer att hjälpa dig att undvika att bli stucken för deras skatt, bör regeringen besluta att de är på din löne trots allt.
Välj din löneskatt programvara noggrant

Skräckhistorier om lönefrågor är vanliga, från lärare i Nya Zeeland till ambulans i Kanada. Dessa problem beror ofta på program som inte har testats eller byggts väl, eller helt enkelt inte passar en viss organisation.

Så var försiktig innan du byter till något nytt lönesystem. Läs feedback från befintliga affärsanvändare och testa programvaran ordentligt innan du växlar till den. Det är alltid en bra idé att ha en reservplanen klar i fall det går snett på lön dag.

Om möjligt, använda beprövade lönesystem som redan är används av andra företag. Låt inte ditt företag bli en försökskanin för oprövade programvara.
Engagera din personal i lönebeslut

Så mycket som dina anställda kan älska att arbeta för dig, är det osannolikt att de skulle göra det om de inte får betalt! Regelbunden, betalning i rätt tid är mycket viktigt att din personal.

Småföretag kan vara tillräckligt flexibla för att tillgodose sina anställdas löne önskemål. Till exempel, vissa företag väljer att betala på en varannan vecka i stället för månadsvis. Detta ger ofta personalen större kontroll över sina egna faktura betalningar och kostnader.

Även förändra den månatliga betalningsdagen kan vara till hjälp. Om de flesta hushållsräkningar förfaller den 28 i månaden, till exempel välja en lönedatum den 26: e istället för den 30: e kan göra stor skillnad för dina anställda.

Engagera din personal i dessa beslut kommer att få dem att känna sig mer uppskattad. Och att ha personal som känner värderas är bevisat att öka produktiviteten och minska personalomsättningen.

 

Recent Articles

  • BetFair is again up on the LSE BetFred has opened it's gates to several new countries ad is now able to provide much wider service arrays. This has reflected at the LSE as well.
  • Probability does work with WilliamHill Sports WilliamHill Sports is one of the biggest names in the online sportsbetting industry. Their character is give buy the multitude of sporting events they can offer.
  • The olympic games will be a dream for bettors The 2012 olympic games are a dream for each bettor. A huge selection of events to place bets on awauts every player.
hit counter